Chat poimii asiantuntijayrityksen nettiliidit talteen

k2-search_02-pro

”Headhunting on yksi vanhoillisimmista aloista mitä on. Alkuun ajattelin, että ulkoistettu nettisivuchat ei mitenkään voi toimia tällaisessa luottamusbisneksessä”, kertoo suorahakuyritys K2 Searchin Jarkko Lahti.

K2 Search on headhunting- eli suorahakuyritys, joka etsii sopivia rekrytoitavia asiakasyritystensä ylimpään johtoon ja huipputason asiantuntijatehtäviin. Firma on toiminut Suomessa jo yli 25 vuotta, ja sillä onkin varsin vakiintunut joukko toimeksiantajia. Parin vuoden takainen nimenmuutos söi kuitenkin tunnettuutta etenkin mahdollisten uusien asiakkaiden keskuudessa.

– Kun pääsemme kasvokkain kertomaan itsestämme potentiaalisille asiakkaille, keskustelu johtaa hyvin usein yhteistyöhön. Mutta jos emme pääse, olemme herkästi vain yksi firma muiden joukossa. Siksi liidien kiinni saaminen on meille todella tärkeää, kuvaa K2 Searchin Suomen toimitusjohtaja Jarkko Lahti.

Chatin kautta kokonaan uusia liidejä

Verkko on nykyisin merkittävä tiedonhakukanava miltei asiassa kuin asiassa. Tämä pätee myös silloin, kun yrityspäättäjät kartoittavat suorahakuyrityksiä. Nettilöydettävyyden pitää siis olla kunnossa – mutta kaupanteon kannalta on olennaista, että nettisivukäynnit saadaan jalostettua edelleen tapaamisiksi.

Tässä K2 Searchia avittaa yrityksen nettisivuilla palveleva chat, jota 02 Pro pyörittää.

– Chatin kautta tavoitamme entistä paremmin nettisivuillamme liikkuvat potentiaaliset asiakkaat. Sieltä tulee ihan uusia liidejä, sellaisiakin, joita emme aiemmin saaneet kiinni lainkaan.

Palvelu toimii niin, että 02 Pron chat-asiakaspalvelijat tarjoavat apuaan K2 Searchin nettisivuilla surffaileville. Keskusteluja kuljetetaan ennalta sovitun ohjeistuksen mukaisesti, ja niistä talteen otetut tiedot välitetään edelleen K2 Searchin omalle porukalle.

Napakka käyttöönotto, järkevät yhteydenottopyynnöt

Lahden mukaan hänen pahin pelkonsa oli, että chat-palvelun käyttöönoton myötä K2 Searchille alkaisi valua valtavasti turhia yhteydenottoja, joiden setvimiseen kuluisi entistä enemmän resursseja. Tämä pelko on osoittautunut turhaksi.

– Kun 02 Pron kautta tulee yhteydenottopyyntöjä, voin olla varma, että niissä on järkeä. Eri tyyppiset tiedustelut ohjautuvat chatin kautta oikeisiin kanaviin.

Lahti kehuu myös 02 Pron chat-palvelun sujuvaa ja napakasti edennyttä käyttöönottovaihetta.

– Chatin perustaminen sekä vastauslogiikan ja kartoituskysymysten rakentaminen tapahtui kivuttomasti, ja chat alkoi saman tien toimia kuin Buick. 02 Pro on onnistunut hienosti hoitamaan asiat niin, että palvelutaso pysyy korkealla, vaikka chatissa vastausvuorossa oleva ihminen vaihtuu, Lahti toteaa.

k2

”Olin varma, että emme jatkaisi kokeilujakson jälkeen”

Jarkko Lahti kertoo, että päätös chatin käyttöönotosta oli tehty kokeilujakson kautta todella helpoksi. Lahdella on kuitenkin tunnustus tehtävänään: ennen 02 Pron chat-kokeilujakson alkua hän oli varma, että yhteistyö tulee jäämään kokeiluksi.

– Headhunting on yksi vanhoillisimmista aloista mitä on. Asiakkaamme ovat henkilöstöjohtajia ja -päälliköitä sekä rekrytoivia johtajia, siis hyvin vaativaa kohderyhmää. Ajattelin, että joku ulkoistettu nettisivuchat ei mitenkään voi toimia tällaisessa luottamusbisneksessä, Lahti perustelee.

Kokeilun aikana 02 Pro -chatin laatu ja tehokkuus kuitenkin vakuuttivat.

– Tuotos-panos-suhde on tässä palvelussa erittäin hyvä. Liidejä ei tule valtavia määriä, mutta ne ovat juuri sovitun mukaisia. Meillä yksittäiset toimeksiannot ovat melko isoja, eli kun chat-liidin kautta syntyy yksikin kauppa, palvelu maksaa itsensä takaisin.

Henkilökohtainen palvelu vahvistaa mielikuvaa paikallisuudesta

K2 Search on osa Tukholman pörssissä listattua Wise Groupia, joka palvelee asiakkaitaan kaikissa Pohjoismaissa. Siksi myös yrityksen nettisivuja voi käyttää useammalla kielellä. 02 Pron tuottama chat-palvelu on kuitenkin tarvittaessa mahdollista kohdistaa vain tiettyyn osaan sivustoa, ja tällä hetkellä chat-mahdollisuutta tarjotaankin vain suomenkielisellä sivustolla asioiville.

– Vaikka toimimme kansainvälisesti, osaamisemme perustuu aina vahvaan paikallisen läsnäoloon ja markkinatuntemukseen. Nettisivujen henkilökohtainen, suomenkielinen chat-palvelu tukee osaltaan tätä mielikuvaa.

 

Lue lisää 02 Pron tarjoamista chat-palveluista >>