020202:n perehdyttäjä Pyry: ”Tärkeintä on luottamus ja avoimuus”

”Tulin Nollakakkoselle vajaat neljä vuotta sitten. Ajattelin olla täällä yhden kesän, mutta päätin kuitenkin jäädä, koska työ oli paljon mielenkiintoisempaa ja antoisampaa kuin osasin arvata.

Tein hetken töitä Staffpointin kautta kunnes huomasin, että toimipisteellemme haetaan uusia osaajia perehdyttäjän työhön. Oma perehdytykseni oli ollut todella mukava ja halusin olla itse mukana ylläpitämässä hyvää perehdytyslaatua. Olen toiminut nyt perehdyttäjänä vajaat kaksi vuotta.

Olen aina pitänyt tärkeänä luottamusta ja avoimuutta, joten meillä perehdytys aloitetaan aina sillä, että opetellaan hieman tuntemaan toisiamme. Opittavaa asiaa on paljon, joten on tärkeää, että uudet työtekijät pystyvät kysymään, jos jokin asia ei heti selviä tai siihen tarvitsee lisää opastusta. Perehdytykseen käytetään paljon aikaa, joten meiltä saa heti hyvät eväät lähteä töitä tekemään.

Viihdyn työssä, koska täällä on hyvä ja kannustava työilmapiiri. Apua ja tukea saa aina pyydettäessä ja usein jo ennen kuin sitä huomaa pyytäkään. Kaikki perehdyttäjät ja esimiehet ovat helposti lähestyttäviä ja kenen tahansa työntekijän kanssa voi aina jutella ja jakaa kokemuksia vaikka ei kaikkia niin hyvin tuntisikaan.”