02-asiakaspalvelija Eija: ”Täällä autetaan, nauretaan ja halataan”

”Kun aloitin työt vuonna 1991, täällä ei ollut miespuolisia eikä ihan nuoriakaan työntekijöitä. Nykyään molemmat ovat ISO rikkaus ja meillä kaikki tulevat mainiosti toimeen. Nuoret ovat rohkeita ja osaavia tietokoneen kanssa. Miehet sekoittavat sopivasti tätä ennen niin naisvaltaista pakkaa, ja vanhemmat työntekijät opettavat uusille paljon kokemuksen perusteella.

Ilmapiiri on MAHTAVA! Kovin äkkiä ei taida löytyä toista työpaikkaa, jossa näin paljon autetaan, välitetään, nauretaan, halataan ja ollaan tekemisissä työajan ulkopuolellakin.

Silloin taannoin puhelut poimittiin itse pöytäpuhelimista ja kahville lähdettiin, kun joku soitti katosta riippuvaa ”kahvikelloa”. Sähkeitä tulostettiin yhdellä ainoalla tulostimella ja tervehdys sanottiin itse monta monituista kertaa päivässä – ei ollut valmiiksi nauhoitettua tervehdysnauhaa.

Myös työympäristön suhteen on menty paljon eteenpäin. Esimerkiksi ennen ilmastointi hoidettiin ihan vaan ”ikkuna auki”-tyylillä.  Kerran ikkunasta lensi iso ampiainen ja sehän juoksutti meitä! …Ainakin sen verran mitä luurijohdon pituus työpöydässä antoi myöden.”